Главна содржина за одржување на машината за ултразвучно заварување

Како бренд за ултразвучно заварување со седиште во Кина и соочен со светот - Lingke Ultrasonics, неговите машини за ултразвучно заварување се широко користени во трите главни индустрии на пластика,неткаени ткаениниипакување, и обезбеди голем број висококвалитетна опрема за ултразвучно заварување на пластика и апликативни решенија.

Знаеме дека неодржувањето на машината значи откажување од нејзината производна вредност.Некои дефекти на машинската опрема се предизвикани од неправилно користење и одржување од страна на луѓето.Затоа, строго следење на правилни и професионални методи за одржување може ефективно да го продолжи животниот век на машината и да ја осигура безбедноста на операторите.Значи, како да се изврши секојдневно одржување наултразвучни машини за заварување?

High power welding machine

Главна содржина за одржување на машината за ултразвучно заварување
1. Намачкајте ги хоризонталните завртки со масло
Хоризонталните завртки треба редовно да се проверуваат за да се види дали се подмачкани за да се обезбеди нормално функционирање на машината.
2. Одржување на прирабница
Проверете дали прирабницата е заклучена.Ако е лабава, тоа не само што ќе влијае на ефектот на заварување, туку и ќе го скрати животниот век на машината за заварување.
3. Оставете ја положбата на заклучувањето на плочата под притисок
При притискање на плочата за заклучување на жига, потребно е да се остави растојание од два сантиметри помеѓу плочата и забрането е да се извади горниот или долниот калап на плочата, во спротивно ќе предизвика оштетување со дробење на жига.

plastic welding machine

4. Дупките на плочата под притисок имаат потреба од одржување.
Дупките за завртките во долната плоча треба да се испрскаат со масло за подмачкување за да се спречи рѓосување на пупките внатре.
5. Подмачкување и одржување на жлебот на гулаб
Ако делот од жлебот на гулаб не се подмачкува долго време, ќе се појави суво триење, што ќе го оневозможи непречено прилагодување на висината на калапот и трупот.
6. Рог за заварувањеодржување
Делот од завртката во рогот за заварување исто така треба да се подмачка за да се одржи мазноста за да може да остане мазен за време на процесите на заклучување и расклопување.

Одржувањето на опремата може да се каже дека е суштината за продолжување на работниот век на машината.Преку рутинско одржување, можеме целосно да ги сфатиме промените во техничкиот статус и абењето на опремата и навремено да ги елиминираме опасностите од опремата врз основа на наодите од инспекцијата за да ги намалиме трошоците за поправка на машината.

Затвори

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР на LINGKE

Станете наш дистрибутер и растете заедно.

КОНТАКТИРАЈ СЕГА

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Е-пошта: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

Бр.3 Индустриски парк за технологија Пингкси Ву, Нанпинг, округ Ксијангжу, Џухаи Гуангдонг Кина

×

Вашите информации

Ја почитуваме вашата приватност и нема да ги споделиме вашите податоци.