Ултразвучното заварување Lingke осигурува дека компонентите на медицинскиот уред ја одржуваат функционалноста

Барањата за квалитет и безбедност за компонентите во медицинскиот сектор се многу високи: покрај затегнатоста, цврстината и минималното создавање честички, валидацијата на процесот и стабилноста на процесот се исто така важни фактори во производниот процес.Лингке ултразвучно заварувањеможе да обезбеди одлично следење на процесот и следливост, како и стекнување податоци.

 

Полупропустливи мембрани, адаптери и конектори

Соочени со огромниот предизвик за заварување или вградување на полупропустливи мембрани или тенки филмови, ултразвучното заварување може мирно да се справи со тоа.Понатаму, технологијата обезбедува неограничена функционалност, затегнатост на заварот и чистота на честичките, како и висока моќност.

 

Хируршки инструментии функционални компоненти

Куќиштето на електричните компоненти ја штити функционалноста на чувствителните внатрешни компоненти.Особено за сложени геометрии на делови како што се шини за хируршки алатки, ултразвучното заварување нуди решение со димензионална точност и стабилност.

Контејнери и филтри за течност

Ултразвукот може да постигне цврсто и беспрекорно заварување.Процесот целосно ги исполнува сите предуслови, како што се оние потребни за филтри за крв и дијализа.Медицински производи– Правилната функција на производот е тесно поврзана со животот на пациентот.

Материјали за облекување рани и завој

Ламинирање или перфорирање на различни материјали што се користат во преврски за рани за да се одржуваат дише, стерилни и меки - сето тоа е можно со технологијата на ултразвук.Поради нискиот влез на енергија, ултразвучното заварување нема негативно влијание врз апсорпцијата и чувството.

Затвори

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТЕР на LINGKE

Станете наш дистрибутер и растете заедно.

КОНТАКТИРАЈ СЕГА

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Е-пошта: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

Бр.3 Индустриски парк за технологија Пингкси Ву, Нанпинг, округ Ксијангжу, Џухаи Гуангдонг Кина

×

Вашите информации

Ја почитуваме вашата приватност и нема да ги споделиме вашите податоци.