Kādi faktori ietekmē ultraskaņas metināšanas raga kalpošanas laiku?

Metināšanas rags ir instruments, kas efektīvi pārraida vibrāciju uz plastmasas metināšanas daļu.
Vienkārši sakot, metināšanas ragam ir funkcija pārraidīt vibrācijas enerģiju, spiedienu un amplitūdu.Tam ir jānodrošina forma, kas atbilst izstrādājuma formai, un, tā kā plastmasa ir kaļama, tā zināmā mērā var piemēroties izstrādājumam.

welding horn

4 faktori, kas ietekmē ultraskaņas metināšanas ragu kalpošanas laiku:

① Metināšanas raga materiāls un materiāls:
Metināšanas galviņu izgatavošanai parasti tiek izmantoti trīs materiāli: alumīnija sakausējums, titāna sakausējums un leģētais tērauds.Katram materiālam ir savas unikālas īpašības, un dažādi materiāli nodrošinās atšķirīgu kalpošanas laiku.
Alumīnija sakausējums tiek izmantots mīksto veidņu verifikācijas procesa stadijā vai nelielas partijas ražošanas posmā, un tas nevar izturēt mehānisko spriegumu.
Titāna sakausējumu izmanto maza, vidēja un liela apjoma izstrādājumu ražošanas stadijās.Tam ir lieliskas akustiskās īpašības, tas var izturēt maksimālo mehānisko spriegumu trīs reizes salīdzinājumā ar alumīnija sakausējumu, un tam ir salīdzinoši lieliska nodilumizturība.
Leģēto tēraudu izmanto plastmasas detaļu metināšanai, kur nevar izmantot alumīnija sakausējumus un titāna sakausējumus.Tam ir augsta cietība un visaugstākā nodilumizturība, un parasti tas pirms lietošanas ir jāsacietē.

mold

② Metināšanas procesa prasības:
Parastajām ultraskaņas metināšanas galviņām parasti ir divas puses, taču tās var izgatavot arī no četrām vai sešām pusēm.Metināšanas zona ir atkarīga no ražošanas procesa.
Piemēram, daži ir piemetināti pie mazu cilindrisku akumulatoru izciļņiem, un daži ir piemetināti mīksto akumulatoru izciļņiem.Spriežot pēc diviem metināšanas procesiem, pusviļņa metināšanas galviņas kalpošanas laiks ir garāks nekā pilna viļņa metināšanas galviņai.Pastāv arī procesa prasības, piemēram, metināšana starp dažādiem materiāliem, kas ietekmēs metināšanas galviņas kalpošanas laiku.

③ Parametri metināšanas laikā:
Ultraskaņas metināšanas iekārtas darba procesā, ja metināšanas strāva ir liela, frekvence ir augsta, laiks ir ilgs un temperatūra ir augsta, metināšanas galviņas kalpošanas laiks tiks attiecīgi saīsināts.

④ Metināšanas materiāla materiāls un biezums:
Ultraskaņas metāla metināšana parasti metina varu un alumīniju, un metināšanas galviņas kalpošanas laiks ir mazāks, metinot varu, nekā metinot alumīniju.

Iepriekš minētie ir tikai daži piemēri.Laipni lūdzam konsultēties tiešsaistē.Lingke Ultrasonic profesionāli izanalizēs jums piemēroto iekārtas modeli un piemeklēs jums vispiemērotāko metināšanas galviņu, lai sniegtu vislabāko metināšanas efektu!

 

 

Aizvērt

KĻŪSTI PAR LINGKE IZPLATĪTĀJU

Kļūstiet par mūsu izplatītāju un augiet kopā.

SAZINIETIES TAGAD

SAZINIES AR MUMS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

E-pasts: mail@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13672783486 (WhatsApp)

Nr.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou rajons, Zhuhai Guangdong, Ķīna

×

Jūsu informācija

Mēs cienām jūsu privātumu un neizpaudīsim jūsu informāciju.