Mik azok a tényezők, amelyek befolyásolják a Lingke ultrahangos hegesztőkürt élettartamát?

Mielőtt részletesen beszélnénk az ultrahangos hegesztőkürtök élettartamát befolyásoló tényezőkről, úgy gondolom, hogy először is meg kell értenünk a hegesztőkürt specifikus funkcióit az ultrahangos hegesztésben.
Egy mondatban: a hegesztőkürt egy olyan eszköz, amely hatékonyan továbbítja a vibrációt a műanyag hegesztőrészre.
Egyszerűen fogalmazva, ahegesztőkürtrezgési energia, nyomás és amplitúdó továbbítása.Olyan formát kell biztosítania, amely összhangban van a termék formájával, és mivel a műanyag képlékeny, bizonyos mértékig illeszkedik a termékhez.

ultrasonic horn

4 tényező, amely befolyásolja az ultrahangos hegesztőkürt élettartamát:

①A hegesztőtüskék anyaga és anyaga:
Három leggyakrabban használt anyag van a hegesztőkürt készítéséhez:alumínium ötvözet, titán ötvözetés ötvözött acél.Minden anyagnak megvannak a maga egyedi tulajdonságai, és a különböző anyagok eltérő élettartamot eredményeznek.
Az alumíniumötvözetet a puha öntőforma ellenőrzési folyamatában vagy a kis tételes gyártási szakaszban használják, és nem bírja a mechanikai igénybevételt.vagy nagy hegesztőkürtökhöz, ahol a súly és a költség fontos szempont.

A titánötvözetet a termékek kis, közepes és nagy volumenű gyártási szakaszaiban használják.Kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik, az alumíniumötvözet maximális mechanikai igénybevételének háromszorosát bírja, és viszonylag kiváló kopásállósággal rendelkezik.
Az ötvözött acélt műanyag alkatrészek hegesztésére használják, aholalumíniumötvözetek és titánötvözeteknem használható.Nagy keménységű és a legmagasabb kopásállósággal rendelkezik, és általában használat előtt meg kell edzni.

mold

②A hegesztési folyamat követelményei:
A közönséges ultrahangos hegesztőkürtök általában kétoldalasak, de négy vagy hat oldalas is lehet.A hegesztési terület a gyártási folyamattól függ.
Például néhányat a kis hengeres akkumulátorok füleire, másokat pedig a puha csomagolású akkumulátorok füleire hegesztenek.A két hegesztési eljárásból ítélve a félhullámú hegesztőkürt élettartama hosszabb, mint a teljes hullámú hegesztőkürté.Vannak olyan folyamatkövetelmények is, mint például a réz–réz hegesztés, az alumínium–alumínium hegesztés, a rézzel bevont alumínium, az alumínium–nikkel, a nikkel–nikkel stb., amelyek befolyásolják a hegesztőkürt élettartamát.

③ Paraméterek hegesztés közben:
Az ultrahangos hegesztőgép munkafolyamata során, ha a hegesztőáram nagy, a frekvencia magas, az idő hosszú és a hőmérséklet magas, a hegesztőfej élettartama ennek megfelelően lerövidül.

④ A hegesztőanyag anyaga és vastagsága:
Az ultrahangos fémhegesztés általában rezet és alumíniumot hegeszt, és a hegesztőkürt élettartama réz hegesztésénél alacsonyabb, mint alumínium hegesztésénél.

A fenti csak néhány példa, üdvözöljükkonzultáljon online, A Lingke Ultrasonics professzionálisan elemzi az Önnek megfelelő berendezésmodellt, és a legtökéletesebb hegesztési hatás elérése érdekében összeállítja a legmegfelelőbb hegesztőfejet!

Bezárás

LEGYEN LINGKE FORGALMAZÓ

Legyen a forgalmazónk és fejlődjön együtt.

KAPCSOLATFELVÉTEL MOST

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

E-mail: mail@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou kerület, Zhuhai Guangdong Kína

×

Az Ön adatai

Tiszteletben tartjuk a magánéletét, és nem osztjuk meg adatait.