Milyen tényezők befolyásolják az ultrahangos hegesztőkürt élettartamát?

A hegesztőkürt egy olyan eszköz, amely hatékonyan továbbítja a vibrációt a műanyag hegesztőrészre.
Egyszerűen fogalmazva, a hegesztőkürt feladata a vibrációs energia, a nyomás és az amplitúdó továbbítása.Olyan formát kell biztosítania, amely összhangban van a termék formájával, és mivel a műanyag képlékeny, bizonyos mértékig illeszkedik a termékhez.

welding horn

4 tényező, amely befolyásolja az ultrahangos hegesztőkürtök élettartamát:

①A hegesztőkürt anyaga és anyaga:
A hegesztőfejek gyártásához három általánosan használt anyagot használnak: alumíniumötvözet, titánötvözet és ötvözött acél.Minden anyagnak megvannak a maga egyedi tulajdonságai, és a különböző anyagok eltérő élettartamot eredményeznek.
Az alumíniumötvözetet a puha öntőforma ellenőrzési folyamatában vagy a kis tételes gyártási szakaszban használják, és nem bírja a mechanikai igénybevételt.
A titánötvözetet a termékek kis, közepes és nagy volumenű gyártási szakaszaiban használják.Kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik, az alumíniumötvözet maximális mechanikai igénybevételének háromszorosát bírja, és viszonylag kiváló kopásállósággal rendelkezik.
Az ötvözött acélt olyan műanyag alkatrészek hegesztésére használják, ahol alumíniumötvözetek és titánötvözetek nem használhatók.Nagy keménységű és a legmagasabb kopásállósággal rendelkezik, és általában használat előtt meg kell edzni.

mold

②A hegesztési folyamat követelményei:
A szokásos ultrahangos hegesztőfejeknek általában két oldaluk van, de négy vagy hat oldalas is lehet.A hegesztési terület a gyártási folyamattól függ.
Például néhányat a kis hengeres akkumulátorok füleire, másokat pedig a puha csomagolású akkumulátorok füleire hegesztenek.A két hegesztési eljárásból ítélve a félhullámú hegesztőfej élettartama hosszabb, mint a teljes hullámú hegesztőfejé.Vannak olyan folyamatkövetelmények is, mint például a különböző anyagok közötti hegesztés, amelyek befolyásolják a hegesztőfej élettartamát.

③ Paraméterek hegesztés közben:
Az ultrahangos hegesztőgép munkafolyamata során, ha a hegesztőáram nagy, a frekvencia magas, az idő hosszú és a hőmérséklet magas, a hegesztőfej élettartama ennek megfelelően lerövidül.

④ A hegesztőanyag anyaga és vastagsága:
Az ultrahangos fémhegesztés általában rezet és alumíniumot hegeszt, és a hegesztőfej élettartama réz hegesztésénél alacsonyabb, mint alumínium hegesztésénél.

A fenti csak néhány példa.Üdvözöljük az online konzultáción.A Lingke Ultrasonic professzionálisan elemzi az Ön számára megfelelő berendezésmodellt, és a legtökéletesebb hegesztési hatás érdekében a legmegfelelőbb hegesztőfejet választja ki Önnek!

 

 

Bezárás

LEGYEN LINGKE FORGALMAZÓ

Legyen a forgalmazónk és fejlődjön együtt.

KAPCSOLATFELVÉTEL MOST

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

E-mail: mail@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou kerület, Zhuhai Guangdong Kína

×

Az Ön adatai

Tiszteletben tartjuk a magánéletét, és nem osztjuk meg adatait.