Ultrahangos hegesztési technológiai tapasztalatok elemzése

Amikor ultrahangos hegesztési műveleteket végzünk, a nem megfelelő működés miatt gyakran nem elégítjük ki a termék használati igényeit.Karbantartási tapasztalataink szerint a termékhibák főként a szilárdságra koncentrálódnak, amely nem éri el a kívánt színvonalat;karcolások vagy repedések jelennek meg a termék felületén;a termék torz vagy fehér.(fehérítés);a termék belső részeinek sérülése;villogás vagy sorja a terméken;méretbeli instabilitás a termék hegesztése után.
Csak a probléma megtalálásával tudjuk megoldani.Csak a termék meghibásodásának okának pontos meghatározásával tudjuk gyorsan és hatékonyan kezelni azt.

Welding plastic products

1. Az intenzitás nem felel meg a kívánt szabványnak
Az ultrahangos hegesztési műveletek szilárdsága soha nem érheti el az egydarabos öntés erejét.Csak az egyrészes öntés szilárdságához közelinek mondható.A hegesztési szilárdság megkövetelt szabványainak számos tényező együttműködésén kell alapulniuk.Ezért használatkorultrahangos műanyaghegesztés, figyelembe kell vennie az anyag szilárdságát.Kompatibilitás, műanyagok olvadáspont-különbsége, műanyagok sűrűsége.

2. Hegek vagy repedések a termék felületén
Az ultrahangos műveletek nagy hőenergiát termelnek a műanyag termékek felületével közvetlen érintkezésben és a rezgésátvitelben.Ezért figyelembe kell venni az olyan koordináló tényezőket, mint a teljesítmény (szegmensek száma), a hegesztési idő és a dinamikus nyomás, hogy kiküszöböljük ezt a működési hiányt.

Spike welding

3. A termék torz és deformálódott
A termék torzulásának három fő oka van: a test és a hegesztendő tárgy szögek vagy ívek miatt nem illeszkedik egymáshoz, a termék vékony (2 mm-en belül) és a hossza meghaladja a 60 mm-t, valamint a termék deformálódott, ill. fröccsöntési nyomás és egyéb körülmények miatt torzultak.

4. A termék belső részeinek sérülése
Az ultrahangos hegesztés utáni termékkárosodás okai a következők: a kimenő teljesítményultrahangos hegesztőgéptúl erős;az ultrahangos energiaerősítő teljesítménye túl erős;az alsó formarögzítés feszültségpontja a levegőben függ, és az ultrahangos vezetési vibráció károsítja;a műanyag termék magas és vékony, alsó derékszögű, anélkül, hogy az R szöget pufferre és csatornára állítaná;helytelen ultrahangos feldolgozási feltételek;a műanyag termék oszlopait vagy törékeny részeit a műanyag forma elválasztó vonalán kinyitják.

welding machine

5. A termék túlfolyik vagy sorja keletkezik
Az ultrahangos hegesztés után a termék felvillanásának vagy sorjájának okai a következők: az ultrahang teljesítménye túl erős;az ultrahangos hegesztési idő túl hosszú.
A légnyomás (dinamikus) túl nagy;a felső forma alsó nyomása (statikus) túl nagy;a felső energiatágulási arányapenész (HORN)túl nagy;a műanyag termék biztosítékvonala túl kívül van, túl magas vagy vastag.

6. A termék mérete hegesztés után a tűréshatáron belül nem szabályozható.
Ultrahangos hegesztési műveletek során a termék nem szabályozható a tűréshatáron belül a következő okok miatt:
A gép stabilitása (az energiaátalakítás nem növeli a biztonsági tényezőt; a műanyag termék deformációja meghaladja a természetes ultrahangos fúziós tartományt; a rögzítőelem pozicionálása vagy teherbírása instabil; az ultrahangos felső forma tágulási teljesítménye nem működik együtt; a hegesztési feldolgozás körülményei nem adnak hozzá biztonsági tényezőt.

Az elemzési táblázaton keresztül több ultrahangos műanyaghegesztő anyagról kaphatunk előzetes megértést.Ha további kérdései vannak az ultrahangos hegesztési műveletekkel kapcsolatban, látogasson el a Lingke Ultrasonic hivatalos weboldalárahttps://www.lingkesonic.com//online konzultációra.Mi mindent megteszünk, hogy válaszoljunk kérdéseire.

Bezárás

LEGYEN LINGKE FORGALMAZÓ

Legyen a forgalmazónk és fejlődjön együtt.

KAPCSOLATFELVÉTEL MOST

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

E-mail: mail@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou kerület, Zhuhai Guangdong Kína

×

Az Ön adatai

Tiszteletben tartjuk a magánéletét, és nem osztjuk meg adatait.