Koje su razlike između različitih frekvencija ultrazvučnih mašina za zavarivanje plastike?

Niskofrekventni ili visokofrekventni ultrazvučni aparati za zavarivanje plastike odnose se na frekvenciju mašine.Uobičajene frekvencije uključuju 15kHz, 20kHz, itd. To su različite frekvencije odabrane prema različitim objektima zavarivanja.Dakle, koje su razlike između različitih frekvencija?

Uzimajući Lingke ultrazvučni aparat za zavarivanje kao primjer, on ima različite specifikacije prema različitim stavkama za zavarivanje, kao što su 15kHz, 20kHz, 30kHz, 40kHz, itd.
Ono što se više koristi je20kHz ultrazvučna mašina za zavarivanje plastike, koji je pogodan za zavarivanje većine rastopljene termoreaktivne plastike.Međutim, ova frekvencija ima i svoje nedostatke, kao što je izazivanje nekontroliranih mehaničkih vibracija, što zahtijeva povećanje težine opreme kako bi se vibracije smanjile.

58731d1878cb7f39a9627b6c73a34c6

Na niskoj frekvenciji od15kHz, sirena za zavarivanje može proizvesti nisku frekvenciju vibracija, dugu serijsku rezonancu, a površina kontakta zavarivanja može biti veća.Stoga je prednost 15kHz što može zavariti više proizvode, a može zavariti i neke mekše plastike, a može i dijelove koji izbjegavaju trubu za zavarivanje.Kompozitne smole nekih inženjerskih projekata sa odličnim performansama jedva se mogu zavariti na 20 kHz, ali Lingkeova ultrazvučna frekvencija od 15 kHz može zavariti jače.

c7433858afcec4ff1fcbc95e044abca

Među visokofrekventnimOprema za ultrazvučno zavarivanje 30-40kHz, površina zavarivanja je najbolje ograničena na 6,35 mm, tako da su zavareni proizvodi također ograničeni na male i srednje proizvode.
Pretvarač visokofrekventnog generatora i glava za zavarivanje su manje veličine, uzrokuju manje vibracija, čineći zavarivanje visoko preciznih dijelova sigurnijim, smanjujući ciklički stres, poboljšavajući kontrolu mehaničke energije i brzine zavarivanja i smanjujući pritisak i proizvod na zavarivanju površine.Generisanje deformacija.Uobičajeno zakivanje i točkasto zavarivanje su u okviru primjene visokofrekventne ultrazvučne opreme za zavarivanje plastike.

L745 ES 左侧

Lingke ultrasonics proizvođač mašina za zavarivanje plastike ima 30 godina iskustva u ultrazvučnom zavarivanju.Naši proizvodi se široko koriste u različitim oblastima: automobilski plastični dijelovi, medicinska oprema, kućanski aparati, netkani materijali itd., pružajući raznim kompanijama visokokvalitetna, stabilna rješenja za zavarivanje.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.