U jednom minutu shvatite koje plastične proizvode je ultrazvučna mašina za zavarivanje plastike pogodna za zavarivanje

Ultrazvučni aparati za zavarivanje plastike se sve više koriste u zavarivanju plastičnih materijala.Aparati za zavarivanje plastike se koriste u mnogim plastičnim proizvodima u našem svakodnevnom životu, kao što su plastične čaše za vodu za piće, glave za punjenje punjača za mobilne telefone i plastične igračke., paneli na vratima automobila i ostalo zavarivanje, gdje god da pogledate, može se naći primjena ultrazvučnog zavarivanja plastike.

Prvi jeABSmaterijal, koji je uobičajen termoplast koji se može brizgati.Obično se koristi za pravljenje Lego igračaka, prtljaga, kućišta kućnih aparata, unutrašnjosti automobila itd. Ima širok spektar upotrebe.ABS je kopolimer stirena, koji je relativno lagan, žilav, krut i ima dobru toplotnu provodljivost.Veoma je pogodan zaultrazvučno zavarivanje.

10

Sledeće jePS materijal, koji je takođe relativno lagan materijal sa jakom otpornošću na koroziju, odličnom električnom izolacijom i dobrom hemijskom stabilnošću.Pogodan je i za zavarivanje ultrazvučnim aparatima za zavarivanje.Ultrazvučno zavarivanje uobičajenih proizvoda kao što su ukrasi, pribor za pisanje, optički instrumenti i drugi predmeti.

PMMA (akril)materijal ima nižu tačku topljenja, veću propusnost svjetlosti, manju gustoću, dobre performanse obrade i dobru stabilnost.Pogodniji je za ultrazvučno zavarivanje.Međutim, kada obrađujete prozirnu akrilnu plastiku, pazite da se površina izgrebe.A akrilna plastika je relativno krhka, tako da vrijeme pritiska ultrazvučnog zavarivanja ne bi trebalo biti predugo, inače će uzrokovati pukotine.

Osim gore navedenog zavarivanja plastičnih materijala, područja primjene ultrazvučnih mašina za zavarivanje plastike uključuju i zavarivanje netkanih materijala.Za detalje, možete se obratiti profesionalnom proizvođaču prema materijalu proizvoda.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.