Analiza iskustva u tehnologiji ultrazvučnog zavarivanja

Kada izvodimo ultrazvučno zavarivanje, često ne udovoljimo potrebama proizvoda zbog nepravilnog rada.Prema našem iskustvu u održavanju, nedostaci proizvoda su uglavnom koncentrisani u čvrstoći koja ne može dostići željeni standard;na površini proizvoda pojavljuju se ogrebotine ili pukotine;proizvod je izobličen ili bijel.(izbjeljivanje);oštećenje unutrašnjih dijelova proizvoda;bljesak ili neravnine na proizvodu;nestabilnost dimenzija nakon zavarivanja proizvoda.
Samo pronalaženjem problema možemo ga riješiti.Samo preciznim određivanjem uzroka kvara proizvoda možemo se brzo i efikasno nositi s njim.

Welding plastic products

1. Intenzitet ne može zadovoljiti željeni standard
Snaga operacija ultrazvučnog zavarivanja nikada ne može dostići snagu jednodelnog oblikovanja.Može se reći samo da je blizu čvrstoće jednodijelnog kalupa.Traženi standardi za čvrstoću zavarivanja moraju se oslanjati na saradnju brojnih faktora.Stoga, prilikom upotrebeultrazvučno zavarivanje plastike, morate uzeti u obzir snagu materijala.Kompatibilnost, razlika u tački topljenja plastičnih materijala, gustina plastičnih materijala.

2. Ožiljci ili pukotine na površini proizvoda
Ultrazvučne operacije će proizvesti visoku toplotnu energiju u direktnom kontaktu sa površinom plastičnih proizvoda i prenos vibracija.Stoga je potrebno uzeti u obzir faktore koordinacije kao što su izlazna snaga (broj segmenata), vrijeme zavarivanja i dinamički pritisak kako bi se prevazišao ovaj nedostatak rada.

Spike welding

3. Proizvod je izobličen i deformisan
Tri su glavna razloga za izobličenje proizvoda: tijelo i predmet zavarivanja ne mogu se međusobno poklapati zbog uglova ili lukova, proizvod je tanak (unutar 2 mm) i dužina prelazi 60 mm, a proizvod je deformiran i izobličen zbog pritiska brizganja i drugih uslova.

4. Oštećenje unutrašnjih delova proizvoda
Razlozi oštećenja proizvoda nakon ultrazvučnog zavarivanja uključuju: izlaznu snaguultrazvučni aparat za zavarivanjeje prejak;izlazna energija ultrazvučnog pojačala energije je prejaka;tačka naprezanja učvršćenja donjeg kalupa je suspendovana u vazduhu i oštećena je ultrazvučnom provodnom vibracijom;plastični proizvod je visok i tanak i ima donji desni ugao, bez podešavanja ugla R na bafer i kanalizaciju energije;netačni uslovi ultrazvučne obrade;stupovi ili lomljivi dijelovi plastičnog proizvoda se otvaraju na liniji razdvajanja plastičnog kalupa.

welding machine

5. Proizvod proizvodi prelijevanje ili neravnine
Razlozi za bljesak proizvoda ili izbočine nakon ultrazvučnog zavarivanja su sljedeći: ultrazvučna snaga je prejaka;vrijeme ultrazvučnog zavarivanja je predugo.
Pritisak vazduha (dinamički) je prevelik;donji pritisak (statički) gornjeg kalupa je prevelik;omjer energetske ekspanzije gornjeg dijelakalup (ROG)je prevelika;linija osigurača plastičnog proizvoda je previsoka ili previsoka ili debela.

6. Veličina proizvoda nakon zavarivanja ne može se kontrolisati unutar tolerancije.
U operacijama ultrazvučnog zavarivanja, proizvod se ne može kontrolisati unutar raspona tolerancije iz sljedećih razloga:
Stabilnost mašine (pretvorba energije ne dodaje faktor sigurnosti; deformacija plastičnog proizvoda premašuje prirodni opseg ultrazvučne fuzije; pozicioniranje učvršćenja ili kapacitet nošenja je nestabilan; izlaz energije ekspanzije ultrazvučnog gornjeg kalupa ne djeluje; uvjeti obrade zavarivanja ne dodaju sigurnosni faktor.

Možemo dobiti preliminarno razumijevanje više ultrazvučnih plastičnih materijala za zavarivanje kroz tabelu za analizu.Ako imate još pitanja o operacijama ultrazvučnog zavarivanja, dobrodošli ste da uđete na službenu web stranicu Lingke Ultrasonichttps://www.lingkesonic.com//za online konsultacije.Daćemo sve od sebe da odgovorimo na vaša pitanja.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.