Ovaj članak vas uči o koracima za kalibraciju kalupa "Ultrazvučne mašine za zavarivanje plastike"

Kada ultrazvučni aparat za zavarivanje plastike radi, potrebno je izvršiti podešavanje kalupa, kalibraciju kalupa i druge radove.Dakle, kako izvršiti kalibraciju kalupa?Da vidimo kako to uraditi sledeće!

Da bi se postigla maksimalna snaga mašine, razmak između gornjeg tipa zavarivanja i radnog komada mora se što je više moguće skratiti, ali se mora zadržati visina potrebna za postavljanje i uklanjanje radnog komada.Maksimalni hod podiznog stola je 75 mm.Prije podešavanja, provjerite da li gornji tip zavarivanja ima maksimalni hod i da ne dodiruje radni predmet.

L3000 ES主图4

a) Stavite mašinu u ručni režim rada, podesite dugme za pritisak tako da se manometar zaustavi na oko 0,2Mpa (minimalni pritisak zbog kojeg se truba za zavarivanje diže)
b) Postavite donjikalup za zavarivanjena radnu površinu, a zatim stavite radni komad u donji kalup za zavarivanje.

c) Otpustite ručicu za zaključavanje kućišta mašine, okrenite ručni točak za podizanje tako da razmak između gornjeg kalupa za zavarivanje i radnog komada bude veći od 75 mm i zategnite ručicu za zaključavanje.
d) Pritisnite dva startna dugmeta sa obe ruke da spustite gornji kalup za zavarivanje.
e) Otpustite četiri zavrtnja za pričvršćivanje glave za zavarivanje, okrenite gornji kalup za zavarivanje tako da odgovara radnom komadu, a zatim zategnite četiritruba za zavarivanjevijci za pričvršćivanje.

welding horn mold

f) Otpustite granični vijak i okrenite granični vijak (M12x1) tako da dodiruje platformu za podizanje.Pritisnite dugme za hitno podizanje da podignete gornji kalup za zavarivanje, a zatim okrenite granični vijak za oko 7 mm.
g) Pritisnite dva startna dugmeta sa obe ruke da spustite gornji tip zavarivanja.Otpustite ručku za zaključavanje tijela stroja, okrenite ručicu za podizanje kako biste postupno spustili gornji kalup za zavarivanje i istovremeno pomaknite donji kalup za zavarivanje kako bi kontaktna površina između radne površine i gornjeg kalupa za zavarivanje bila ujednačena i zaključajte tijelo stroja ručka za zaključavanje.

h) Pritisnite dugme za hitno podizanje da podignete trubu za zavarivanje, okrenite vijak za pričvršćivanje i učinite da padne oko 2 mm.Nakon što prođete određenu veličinu obratka, uklonite vijak za pričvršćivanje ograničenja radnog vremena sa lifta.Međutim, kada nema radnog komada ukalup za zavarivanje, vijak za podešavanje blokira kontakt između gornjeg i donjeg kalupa za zavarivanje, čime štiti radni komad od oštećenja.
i) Koristite pritisnu ploču zavrtnja da pričvrstite donji kalup za zavarivanje na radnom stolu

ultrasonic composite horn

ultrazvučna kompozitna sirena

j) Gore navedene operacije su redosled korekture.
Ispravnija kalibracija kalupa: Prilikom testiranja zavarivanja, podesite dok provjeravate.Koristite papir za prijenos između radnog komada i gornjeg zavarivanja.Nakon što je gornji kalup za zavarivanje pritisnut, promatrajte udubljenje prikazano na bijelom papiru i odredite dubinu udubljenja., koristite tanke brtve za podešavanje dna kalupa za zavarivanje kako biste ravnomjerno pritisnuli površinu zavarivanja radnog komada.
k) Ravno podesite smjer i nivo trube za zavarivanje modela pomoću vijaka.

Za više znanja o ultrazvuku, dobrodošli da se konsultujete i obratite pažnju na Lingke Ultrasonics
Zvanična web stranica kompanije:https://www.lingkesonic.com//, mi smo tu da vam služimo svim srcem!

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.