Najbolja tehnologija spajanja baterija – Lingke ultrazvučno zavarivanje

Danas su zahtjevi za baterijskim proizvodima sve raznovrsniji i složeniji.Pored precizne čvrstoće i minimalnog sastava čestica, validacija procesa i sljedivost također su važni kriteriji kvalitete.Lingke ultrazvučno zavarivanje je nesumnjivo najbolja tehnologija spajanja u ovom trendu.

 

Baterije u torbici i mekane futrole

Ultrazvučno zavarivanje nudi alternativu zatoplotno zaptivanjeod fleksibilnih LIB mekih školjki.Rizik od oštećenja baterije može se svesti na minimum skraćivanjem vremena ciklusa i upotrebom hladnih ultrazvučnih alata za zavarivanje umjesto toplinskih zaptivača.

Upravljanje baterijom

Razvoj sistema za skladištenje energije visokih performansi povećao je potražnju tržišta za inovativnim i robusnim sistemima baterija.Za to su potrebne najsavremenije sabirnice sposobne da prenose ogromne količine energije.Ultrazvučno zavarivanje je efikasan proizvodni proces.Lingke Ultrasonic je u stanju da proizvede visokokvalitetne zavarene šavove u ciklusima od jedne sekunde koristeći visokokvalitetne alate i generatore visokih performansi (do 12kW). Takve veze će imati odlične mogućnosti prijenosa struje, minimalni otpor kontakta i odličnu čvrstoću.

Spajanje aluminijuma i bakra često postaje poteškoća u automatizaciji procesa zavarivanja.Ultrazvučno zavarivanje metalaje odlično rješenje za trajno spajanje ova dva materijala.

Osim tehnološki naprednih proizvoda, Lingke Ultrasonic također pruža visokokvalitetne i detaljne usluge primjene i obavlja poslove zavarivanja, posebno s obzirom na kvalitet i ekonomske aspekte.Za naše kupce djelujemo kao konsultanti i rješavači problema primjene u ultrazvučnom spajanju obojenih metala.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.