Prednosti "ultrazvučnog zavarivanja plastike" pomažu u poboljšanju efikasnosti proizvodnje

Ultrazvučno zavarivanje je metoda zavarivanja u kojoj se dva komada termoplastične plastike spajaju zajedno zbog trenja i topline stvorene između površinskih molekula pod djelovanjem ultrazvučne vibracije.
Ultrazvučno zavarivanje je veoma brzo tokom zavarivanja.Zavarivanje može biti uspješno u roku od jedne sekunde.Ne samo da štedi vrijeme,ultrazvučno zavarivanjetakođe ima sledeće prednosti:

Oprema ultrazvučne mašine za zavarivanje plastike je jednostavna za instalaciju i rad.Potrebno je samo spojiti na struju i plin da bi počela prerada i proizvodnja.Operaterima nije potrebna posebna obuka, potrebno je samo da pritisnu dugme da bi podigli i postavili delove.​

Kvalitet zavarivanja je visok.Ultrazvučno zavarivanje može postići bešavno zavarivanje, a vodonepropusnost i zrak nepropusnost mogu biti zagarantovana.I neće biti dima, mirisa pri obradi plastičnih delova i zagađenja radnog okruženja.​

welding horn mold

Visoka sigurnost.Ultrazvučnom mašinom za zavarivanje plastike upravlja se sa dva dugmeta, čime se obezbeđuje sigurnost u radu.Nožni prekidač se može ugraditi pod posebnim okolnostima.

Konzistencija proizvoda je visoka.Oprema se kontroliše pomoću cilindra.Nakon podešavanja svih parametara zavarivanja, zavareni proizvodi će imati visoku konzistenciju i nisku stopu otpada.

Ultrazvučno zavarivanje je veoma raznovrsno.Različiti proizvodi trebaju samo prilagoditi posebne ultrazvučne kalupe kako bi poboljšali korištenje opreme.

Ultrazvučno zavarivanje se lako automatizuje. Oprema za ultrazvučno zavarivanjeima izlazne i ulazne signale, i samo treba da bude povezan sa opremom za automatizaciju, što olakšava realizaciju automatizacije opreme.

L4000 ES

Ultrazvučno zavarivanje ima široku primjenu, ali ima visoke zahtjeve prema obliku materijala za zavarivanje.Lingke Ultrasonic može pružiti preduzećima prilagođen dizajn usluge ultrazvučnog zavarivanja, pružiti specijaliziranu tehničku podršku prema potrebama kupaca i riješiti probleme kao što su poteškoće u zavarivanju uzrokovane složenim oblikom materijala za zavarivanje.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.