Primjena ultrazvučnog zavarivanja plastike u industriji telekomunikacijske opreme

Bell je izumio telefon 1875. A radio je izašao 1920. Dugo vremena ljudi su radili na olakšavanju komunikacije i jačanju međuregionalne komunikacije i komunikacije između domena.Važnosttelekomunikaciona oprematakođe se postepeno povećava.

Bijeli USB utikač umetnut u stranu metalnog laptopa osvijetljenog tehnološko plavom nijansom

Sa dolaskom ere 5G.Telekomunikaciona oprema je postavila veće zahtjeve za svoju preciznost, stabilnost, izdržljivost i estetiku.Koncept održivog razvoja također promovira preradu i proizvodnju telekomunikacione opreme kako bi bila dalje čista, zelena i reciklažna.

Ultrazvučno zavarivanjeigra važnu ulogu u preradi i proizvodnji telekomunikacione opreme.Proces ultrazvučnog zavarivanja ne samo da može zadovoljiti zahtjeve zavarivanja visoke preciznosti i stabilne proizvodnje u proizvodnji i preradi telekomunikacijske opreme.Ali takođe obezbedite stabilnije ultrazvučno ugradnju za ugradnju matice koja treba da bude čvršće zavarena.

izolirati bijeli power bank za punjenje mobilnih uređaja

Ultrazvučno zavarivanje igra važnu ulogu u preradi i proizvodnji u industriji telekomunikacijske opreme.Lingke Ultrasonic je posvećen istraživanju i razvoju i proizvodnji ultrazvučne opreme za zavarivanje plastike visokih performansi.A profesionalni proizvođači priključnih uređaja pružaju usluge ultrazvučnog zavarivanja.

Prema stvarnom učinku zavarivanja i stalno unapređenim potrebama zavarivanja.Nastavićemo da se usavršavamo i vršimo visoko precizno, izlazno zavarivanje futrola za mobilne telefone, punjača za mobilne telefone, adaptera za napajanje i druge komunikacione opreme i prateće opreme!

Princip ultrazvučnog zavarivanja

Umetanje metalnih komada

Metalni komad kao što je umetak sa navojem ili vijak mora se ugraditi u postojeću rupu u plastičnom dijelu.Metalni komad je u kontaktu s oscilirajućim rogom, koji stvara trenje između dva dijela topi plastični materijal.Pritisak mašine istiskuje sada, izbočeni materijal u strukturu na površini metalnog dela.Kada se pomaknuti materijal očvrsne, umetnuti komad ostaje čvrsto sjediti i otporan je na zatezne, kao i na torzijske sile.

Ultrazvučno zavarivanjeje visoka tehnologija koja se može primijeniti na sve proizvode od vruće topljene plastike.Nema potrebe za rastvaračem, lepkom ili drugim pomoćnim materijalima.Poboljšajte produktivnost, nisku cijenu, poboljšajte kvalitetu proizvoda i sigurnost proizvodnje.

Ultrazvučno zavarivanje.To pretvaramains AC(190-240V, 50/60Hz) u visokofrekventne visokonaponske signale kroz kutiju za napajanje, a zatim signale pretvara u visokofrekventne mehaničke vibracije kroz sistem pretvarača i dodaje ih plastičnim proizvodima.Trenje velike brzine javlja se između dva dijela plastičnog proizvoda i temperatura raste.Kada temperatura dostigne tačku topljenja samog proizvoda, spoj proizvoda se brzo topi.A proizvod se hladi i oblikuje pod određenim pritiskom, kako bi se postiglo savršeno zavarivanje.

 

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.