Sadržaj održavanja ultrazvučnog aparata za zavarivanje

Kao brend za ultrazvučno zavarivanje sa sjedištem u Kini i okrenut prema svijetu – Lingke Ultrasonics, njegove ultrazvučne mašine za zavarivanje naširoko se koriste u tri glavne industrije plastike,netkane tkanineipakovanje, te je obezbijedio veliki broj visokokvalitetne opreme za ultrazvučno zavarivanje plastike i aplikativnih rješenja.

Znamo da neodržavanje mašine znači odustajanje od njene proizvodne vrednosti.Neki kvarovi na mašinskoj opremi su uzrokovani nepravilnim korištenjem i održavanjem od strane ljudi.Stoga, striktno pridržavanje ispravnih i profesionalnih metoda održavanja može efikasno produžiti životni vijek mašine i osigurati sigurnost operatera.Dakle, kako obavljati svakodnevno održavanjeultrazvučne mašine za zavarivanje?

High power welding machine

Glavni sadržaj održavanja ultrazvučnog aparata za zavarivanje
1. Nauljite horizontalne zavrtnje
Horizontalne vijke je potrebno redovno provjeravati da se vidi da li su podmazani kako bi se osigurao normalan rad stroja.
2. Održavanje prirubnice
Provjerite je li prirubnica zaključana.Ako je labav, to ne samo da će utjecati na učinak zavarivanja, već će i skratiti vijek trajanja aparata za zavarivanje.
3. Ostavite položaj držača za zaključavanje potisne ploče
Prilikom pritiskanja ploče za zaključavanje šablona potrebno je ostaviti razmak od dva centimetra između ploče i zabranjeno je skidati gornji ili donji kalup ploče, jer će u suprotnom doći do oštećenja prignječenja na pločici.

plastic welding machine

4. Rupe potisne ploče trebaju održavanje.
Rupe za vijke na donjoj ploči treba poprskati uljem za podmazivanje kako bi se spriječilo da pupoljci iznutra ne zarđaju.
5. Podmazivanje i održavanje žljebova lastinog repa
Ako se dio utora lastinog repa ne podmazuje duže vrijeme, doći će do suhog trenja, što onemogućuje glatko podešavanje visine kalupa i trupa.
6. Sirena za zavarivanjeodržavanje
Vijčani dio u trubi za zavarivanje također treba podmazati kako bi se održala glatkoća kako bi mogao ostati gladak tokom procesa zaključavanja i demontaže.

Održavanje opreme može se reći da je suština produženja vijeka trajanja mašine.Kroz rutinsko održavanje možemo u potpunosti shvatiti promjene u tehničkom statusu i habanju opreme, te brzo eliminirati opasnosti opreme na osnovu nalaza inspekcije kako bismo smanjili troškove popravke strojeva.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.