Lingke Ultrasonics pomaže industrijskim inovacijama i nadogradnji!

Zavarivanje se može reći da je jedna od najvažnijih tehnologija u modernom društvu.U našem svakodnevnom životu, od aviona, brzih vozova, brodova, automobila i drugih prevoznih sredstava, do igračaka, kućnih aparata, ambalaže za hranu i drugih uobičajenih svakodnevnih potrepština, Lingke ultrazvučno zavarivanje je prisutno.Može se reći da Lingke tehnologija ultrazvučnog zavarivanja igra nezamjenjivu ulogu u proizvodnoj industriji.

Lingke Ultrasonic će koristiti različite metode zavarivanja kada se suočava sa proizvodima od različitih materijala.U području zavarivanja plastike postoji 6 uobičajenih metoda zavarivanja.Oni suultrazvučno zavarivanje, zavarivanje vrućim pločama,rotacijsko zavarivanje, visokofrekventno zavarivanje, izavarivanje toplim topljenjem.Pored mašina za zavarivanje plastike, danas ćemo pogledati principe zavarivanja i primenljiva polja tri od njih!

Airplane taking off from the airport.

Ultrazvučno zavarivanje
Princip ultrazvučnog zavarivanja plastike je da generiše visokonaponske i visokofrekventne sinusne signale iz generatora signala, pretvara ih u visokofrekventnu mehaničku vibracijsku energiju preko pretvarača, a zatim poveže pojačane vibracije sa plastičnim delovima koji se zavaruju. kroz rog itruba za zavarivanje.S druge strane, visokofrekventno trenje pod visokim pritiskom uzrokuje da se plastična kontaktna površina trenutno topi na visokoj temperaturi.Nakon što ultrazvučni talas prestane, dva plastična dela se zavaruju zajedno nakon kratkog perioda pritiska i hlađenja.Proces zavarivanja općenito ne traje duže od jedne sekunde, a snaga zavarivanja može biti uporediva s tijelom.

Primjenjivo: najlon, poliester, polipropilen, neki polietilen, modificirana akrilna smola, itd. Široko se koristi u raznim industrijama kao što su elektronski uređaji, auto dijelovi, plastične igračke, kozmetika itd.

factory 2 (1)

Zavarivanje vrućim pločama
Metalna vruća ploča direktno zagrijava površinu zavarivanja plastičnih dijelova dok se ne postigne određena tačka topljenja.Vruća ploča izlazi, a zatim primjenjuje određeni pritisak na dva plastična dijela zajedno i hladi ih kako bi se postigla svrha zavarivanja.

Pogodno za: zavarivanje termoplastičnih plastičnih komada kao što su PE, PP, najlon, ABS, akril itd., kao što su automobilska kombinovana svjetla, karburatori, rezervoari za vodu, balansni prstenovi za pranje rublja, branici, usisivači i drugi ultrazvučni vatrostalni plastični dijelovi i obradak velikih dimenzija specijalnog oblika.

aparat za zavarivanje termoplasta

Rotaciono zavarivanje
Tokom zavarivanja, jedan plastični radni komad je fiksiran, a drugi plastični obradak pokreće motor da se okreće velikom brzinom, uzrokujući da se kontaktne površine dvaju plastičnih obradaka trljaju jedna o drugu i stvaraju topljenje na visokim temperaturama.Nakon što se rotacija zaustavi, vanjski pritisak se koristi za pokretanje dijelova gore i dolje.Radni komadi se učvršćuju u jedno, postajući trajna veza.

Primjenjivo na: PE, PP, najlon, PET i druge okrugle cijevi, industrijske filterske elemente, medicinske filterske elemente, plastične čaše, loptice za igračke, spojeve za odvodnjavanje, čaše za filtere ulja za automobile i motocikle, glave za tuširanje, mjehure termos boca i druge rotirajuće predmete.

 

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.