Lingke Ultrasonic pomaže industrijskim inovacijama i nadogradnji!

Zavarivanje se može reći da je jedna od najvažnijih tehnologija u modernom društvu.U našem svakodnevnom životu, od aviona, brzih vozova, brodova, automobila i drugih prevoznih sredstava, do igračaka, kućnih aparata, ambalaže za hranu i drugih uobičajenih svakodnevnih potrepština, Lingke ultrazvučno zavarivanje je prisutno.Može se reći da Lingke tehnologija ultrazvučnog zavarivanja igra nezamjenjivu ulogu u proizvodnoj industriji.

Lingke Ultrasonic će koristiti različite metode zavarivanja kada se suočava sa proizvodima od različitih materijala.U području zavarivanja plastike postoji 6 uobičajenih metoda zavarivanja.To su ultrazvučno zavarivanje, zavarivanje vrućom pločom, rotacijsko zavarivanje, visokofrekventno zavarivanje i zavarivanje toplim topljenjem.Pored mašina za zavarivanje plastike, danas ćemo pogledati principe zavarivanja i primenljiva polja tri od njih!

platic welder

Ultrazvučno zavarivanje
Princip odultrazvučno zavarivanje plastikeje generirati visokonaponske i visokofrekventne sinusne signale iz generatora signala, pretvoriti ih u visokofrekventnu mehaničku vibracijsku energiju preko pretvarača, a zatim povezati pojačane vibracije na plastične dijelove koji se zavaruju kroz trubu i glavu za zavarivanje .S druge strane, visokofrekventno trenje pod visokim pritiskom uzrokuje da se plastična kontaktna površina trenutno topi na visokoj temperaturi.Nakon što ultrazvučni talas prestane, dva plastična dela se zavaruju zajedno nakon kratkog perioda pritiska i hlađenja.Proces zavarivanja općenito ne traje duže od jedne sekunde, a snaga zavarivanja može biti uporediva s tijelom.
Primjenjivo: najlon, poliester, polipropilen, neki polietilen, itd. Široko se koristi u raznim industrijama kao što su elektronski uređaji, auto dijelovi, plastične igračke, kancelarijski materijal, kozmetika itd.

LK-RH3000-ADV-智能型(PLC控制)

Zavarivanje toplim topljenjem
Metalna vruća ploča direktno zagrijava površinu zavarivanja plastičnih dijelova dok se ne postigne određena tačka topljenja.Vruća ploča izlazi, a zatim primjenjuje određeni pritisak na dva plastična dijela zajedno i hladi ih kako bi se postigla svrha zavarivanja.
Pogodno za: zavarivanje termoplastičnih plastičnih komada kao što su PE, PP, najlon, ABS, akril, itd., kao što su automobilska kombinovana svjetla, rezervoari za vodu, balansni prstenovi za pranje rublja, cijevi za prskanje, usisivači i drugi ultrazvučni vatrostalni plastični dijelovi i velike -veličine obradaka specijalnog oblika.

spin welding machine

Spin welding
Tokom zavarivanja, jedan plastični radni komad je fiksiran, a drugi plastični radni komad se okreće velikom brzinom koju pokreće motor, uzrokujući da se kontaktne površine dva plastična obradaka trljaju jedna o drugu i stvaraju topljenje pri visokim temperaturama.Nakon što se rotacija zaustavi, vanjski pritisak se koristi za pokretanje dijelova gore i dolje.Radni komadi se učvršćuju u jedno, postajući trajna veza.
Primjenjivo: PE, PP, najlon, PET i druge okrugle cijevi, kućni filterski elementi reverzne osmoze, industrijski filterski elementi, medicinski filterski elementi, plastične čaše, vrtni pribor (glave za prskalice, zamagljivači, glave cijevi za vodu, itd.), loptice za igračke, automobili Rotacioni radni komadi kao što su čaše filtera ulja za motocikle i glave za tuširanje.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.