Lingke Ultrasonic Prvi članak koji dijeli povijest rasta ultrazvučnog zavarivanja

Uz kontinuirani razvoj domaće nove energetikeautomobilskoj industriji, potražnja za tehnologijom zavarivanja u automobilskoj industriji također se stalno nadograđuje.Materijali, struktura i proces koji se koriste u novim energetskim vozilima razlikuju se od tradicionalnih automobila, tako da je potrebna efikasnija, ekološki prihvatljivija i ekonomičnija tehnologija zavarivanja kako bi se zadovoljile potrebe proizvodnje.

U tom kontekstu, tehnologija ultrazvučnog zavarivanja, kao efikasna, ekološki prihvatljiva i ekonomična metoda zavarivanja, postepeno je favorizirana u automobilskoj industriji.Tehnologija ima karakteristike visokog kvaliteta, visoke efikasnosti, niske cene i bez zagađenja, a pogodna je za proizvodnju unutrašnjih panela automobila, akumulatora, motora i drugih komponenti.

U stvari, razvoj tehnologije ultrazvučnog zavarivanja trajao je tek nekoliko decenija.Najraniju tehnologiju ultrazvučnog zavarivanja predložili su Jones i drugi u Sjedinjenim Državama 1956. godine. Šezdesetih godina prošlog stoljeća Sjedinjene Države, Švicarska, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Zapadna Njemačka i Sovjetski Savez počele su proučavati ovu tehnologiju zavarivanja i primjenjivati ​​je u praktična primjena.

Budući da zavarivanje plastike zahtijeva veliku snagu, i do posljednje dvije-tri decenije plastika je imala široku primenu u praktičnom inženjerstvu i svakodnevnom životu, ali i do poslednje decenije, razvojem osnovne elektronske industrije i uspešnim razvojem elektronike.pretvarači velike snage, ultrazvučno zavarivanje plastike se postepeno razvilo.

Naravno, kineska tehnologija ultrazvučnog zavarivanja počela je kasnije, trenutno, prva domaća kompanija koja je ovladala tehnologijom ultrazvučnog zavarivanja plastike za servo kontrolu pritiska, LINGKE ULTRASONICS CO., LTD (koji se naziva Lingke Ultrasonic), upravo je osnovana 30 godina, što je Kina ranijeproizvođači opreme za ultrazvučno zavarivanje.

Razvoj je počeo kasno, i prirodno će zaostajati za ljudima neko vrijeme, a vrhunsko tržište ultrazvučnog zavarivanja već dugo monopoliziraju europske kompanije.Sada je Kina postala najveće svjetsko tržište zavarivanja, nadam se da privatni proizvođači opreme za zavarivanje koje predstavlja Lingke Ultrasonic mogu aktivno inovirati, obratiti više pažnje na lean proizvodnju i vrhunsku proizvodnju, voditi razvoj kineske tehnologije ultrazvučnog zavarivanja plastike i zauzeti high-end što je prije moguće da postane nezamjenjiv!

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.