Koliko znate o području primjene servo ultrazvučnog zavarivanja?

Inovacijom i razvojem nauke i tehnologije, nauka i tehnologija nastavljaju da se usavršavaju, a njen tehnološki napredak u industrijskoj oblasti postaje sve značajniji, a posebno značajni pomaci su napravljeni u automatizaciji, inteligenciji itd. Industrijska oprema može brzo da obavlja različite zadatke. i precizno i ​​realizovati automatizovanu proizvodnju, značajno poboljšavajući efikasnost i kapacitet proizvodnje.Servo ultrazvučno zavarivanjese sve više koristi, tako da raste i potražnja na tržištu za Lingke servo ultrazvučnim aparatima za zavarivanje.

Workshop

Princip Lingke servo ultrazvučnog aparata za zavarivanje
Ultrazvučno zavarivanje koristi ultrazvučnu električnu kutiju za pretvaranje električne energije u visokofrekventni i visokonaponski signal, a zatim ga pretvara u visokofrekventnu mehaničku vibraciju kroz sistem pretvarača.Vibracija djeluje na zavareni plastični materijal, prolazeći kroz površinu plastičnog proizvoda i između molekula.Trenje povećava temperaturu koja se prenosi na sučelje.Kada temperatura dostigne tačku topljenja samog proizvoda, sučelje plastičnog proizvoda se brzo topi, a zatim popunjava praznine između sučelja.Kada vibracije prestanu, proizvod se istovremeno hladi i oblikuje pod određenim pritiskom.Postiže se efekat zavarivanja.

plastic welding series

Servo ultrazvučno zavarivanje i područje njegove primjene

medicinska industrija: Budući da servo ultrazvučno zavarivanje ne uključuje ljepila niti stvara prašinu, može se koristiti na raznim "čistim" medicinskim proizvodima, uključujući katetere, cijevi za dijalizu, maske, filtere za zrak i plastičnu tekstilnu odjeću, između ostalog.

Industrija pakovanja: Servo ultrazvučni aparat za zavarivanje se često koristi za zaptivanje kontejnera, blister pakovanja i kartona jer može stvoriti jaku vezu.

Automobilska industrija: Servo ultrazvučni aparati za zavarivanje se koriste za sklapanje velikih plastičnih i elektronskih komponenti, uključujući panele vrata, instrument table, volane, vazdušne kanale, unutrašnjost i delove motora.

Vazdušna industrija: Servo ultrazvučno zavarivanje je pogodno za zavarivanje komponenti srednje veličine u vazduhoplovnoj i automobilskoj industriji.

Elektronska industrija: Hiljade različitih elektronskih komponenti mogu se uspješno spojiti ultrazvučnim zavarivanjem gdje drugi oblici zavarivanja nisu prikladni.

Lingke Ultrasonics je prva domaća kompanija koja je ovladala servo kontrolisanom tehnologijom ultrazvučnog zavarivanja pod pritiskom i ima jaku tehničku snagu.Lingke Ultrasonic je posvećen istraživanju i razvoju, proizvodnji i digestiji ultrazvučne opreme za zavarivanje plastike visokih performansi.Švicarska tehnologija ima 30 godina iskustva u ovoj industriji.Njegov profesionalni tehnički tim ima dugogodišnje iskustvo u istraživanju i razvoju, dizajnu i održavanju.Ako naiđete na probleme u ultrazvučnom zavarivanju, za srodna pitanja, obratite se na mreži.Za više detalja, razgovarajte.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.