Različite vrste "ultrazvučnih pretvarača"

Svi znamo da osnovna komponenta ultrazvučnog zavarivača plastike sadrži ultrazvučni pretvarač (konverter), koji ultrazvučni pretvarač također ima različite vrste razlike.Ultrazvučni pretvarač (konverter)dijeli se na otvorene i zatvorene dvije vrste:

Otvoreno:Za dati zvučni pritisak, otvoreni prijemnik postiže veći električni izlaz, vrlo je osjetljiv;kada se koristi kao izlaz, može proizvesti veću količinu energije mehaničke vibracije za isti pogonski napon, tj. visoko je efikasan i ima veći propusni opseg.

U prilogu:Predajnik je dizajniran tako da ima nisku impedanciju na rezonantnoj frekvenciji za visoku mehaničku radnu efikasnost.Prijemnik maksimizira impedanciju na specificiranoj antirezonantnoj frekvenciji kako bi osigurao visoku električnu efikasnost.Štoviše, zatvoreni tip se koristi na prašnjavim lokacijama kao što su na otvorenom.

20kHz 1500W 2000W 3000W

U nepolariziranoj piezoelektričnoj keramici, električni domeni su raspoređeni nasumično i keramika nema piezoelektričnost;nakon polarizacije, haotični električni domeni postaju uredan raspored, a zatim imaju piezoelektričnost.

Lingke ultrasonicsProizvođač mašina za zavarivanje plastike ima 30 godina iskustva u ultrazvučnom zavarivanju.Naši proizvodi se široko koriste u različitim oblastima: automobilski plastični dijelovi, medicinska oprema, kućanski aparati, netkani materijali itd., pružajući raznim kompanijama visokokvalitetna, stabilna rješenja za zavarivanje.

Za više znanja o ultrazvuku, dobrodošli da se konsultujete i obratite pažnju na Lingke Ultrasonics
Zvanična web stranica kompanije:https://www.lingkesonic.com//, mi smo tu da vam služimo svim srcem!

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.