Kako tehnologija ultrazvučnog zavarivanja pomaže elektronskim proizvodima da postignu minijaturizaciju i malu težinu?

U strukturi elektroničkih proizvoda dizajn teži minijaturizaciji, zahtjevi za montažom proizvoda danas su u redu.Kako osigurati da oboje za postizanje malih elektroničkih proizvoda plastično kućište pakiranje.Ali i uzimanje u obzir performansi i izgleda njegovog proizvoda postalo je glavna glavobolja proizvođača.

adapter za napajanje laptopa izoliran na bijeloj pozadini

Ali tradicionalna tehnologija plastične ambalaže ima mnogo nedostataka (kao što su visoka cijena, niske performanse, lomljivost, itd.).Dakle, prema pakovanju takvih proizvoda treba uzeti u obzir strukturu proizvoda.Pouzdanost procesa i efikasnost proizvodnje, tržištu hitno treba ekonomičnije.Izdržljivija tehnologija pakiranja elektroničkog plastičnog kućišta.

Trenutno uobičajeni tradicionalni procesi pakovanja

Dizajn kopče:jednostavan rad, niska cijena proizvodnje.Ali niska snaga proizvoda i prosječna pouzdanost.

 

Dizajn vijaka:jednostavno i praktično.Ali u procesu obrade potrebno je više dodataka.Iako je mehanička čvrstoća visoka, brtvljenje pakovanja proizvoda je prosječno.

 

Ljepljivi dizajn:Dobra kompatibilnost s materijalima i veličinama ljuske, ali visoka cijena, dugo vrijeme ciklusa i opće performanse.

Ultrazvučna tehnologija zavarivanja plastike

Za razliku od tradicionalnog procesa pakiranja školjke, tehnologija ultrazvučnog zavarivanja plastike široko se koristi u pakiranju malihelektronski proizvodikao što su punjači zbog značajnih prednosti procesa.

Nije potreban potrošni materijal, ušteda energije i zaštita životne sredine

Lingke ultrazvučno zavarivanjeproces ne zahtijeva dodavanje rastvarača ili drugih pomoćnih proizvoda, već pretvara električnu energiju u mehaničku energiju putem pretvarača, koji pokreće trenje velike brzine između plastičnih omotača malih elektronskih proizvoda koji se zavaruju i topi, te se hladi i stvrdnjava pod pritiskom;u isto vrijeme neće se proizvoditi štetni plin tokom obrade, čist i bez zagađenja.

Može se integrirati sa automatiziranim proizvodnim linijama kako bi se postigla brza i efikasna proizvodnja

Lingke ultrazvučno zavarivanjebrzina obrade je velika, a vrijeme zavarivanja jednog proizvoda može se podesiti od 0,01 do 9,99 sekundi;proces zavarivanja je jednostavan, a operacija jednostavna, što uvelike štedi troškove rada, poboljšava efikasnost proizvodnje i ostvaruje brzu i efikasnu proizvodnju.

Visoka stopa prinosa zavarivanja i stabilan kvalitet

Parametri zavarivanja se mogu pratiti i pratiti putem pratećeg softverskog sistema.U isto vrijeme, neki modeli podržavaju izvoz podataka kako bi pomogli kupcima da poboljšaju kvalitetu zavarivanja.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.