Primjena ultrazvučne opreme za zavarivanje plastike u industriji autodijelova

Cilj razvoja je „lakši, sigurniji, bolji učinak i niža cijena“ za automobilske proizvode.Trenutna tehnologija zavarivanja automobila brzo se širi na osnovu tradicionalnog zavarivanja materijala.I kreće se ka naprednijem razvoju pravca „proizvodnje preciznog zavarivanja“.

Među njima,ultrazvučno zavarivanje plastiketehnologija se može obraditi i formirati u jednom trenutku.Što može dati punu igru ​​prednostimaplastikaperformanse i stavite ga u proizvodnju sa većom preciznošću i visokom tvrdoćom.

Unutrašnjost tamnog luksuznog automobila – volan, ručica menjača i instrument tabla.Auto unutra.Bež udobna sedišta, volan, instrument tabla, kontrola klime, brzinomer, displej.

In industrija auto delova, zavarivanje je ključna karika u proizvodnji autodijelova i karoserije.Što igra povezujuću ulogu.Istovremeno, model automobilskog proizvoda je brojan, struktura formiranja je složena.Zavarivanje dijelova zahtijeva profesionalniju i standardiziranu proizvodnju.Proizvodnja automobila u kvaliteti, efikasnosti i troškovima sveobuhvatnih zahtjeva raste.Odlučili smo da obrada zavarivanja automobila treba da napreduje uz The Times of welding technology –Ultrazvučno zavarivanje.

Trenutno se tehnologija ultrazvučnog zavarivanja plastike uspješno koristi u zavarivanju branika automobila.Zavarivanje instrument table i instrument table, kočiona svetla, vazdušni jastuci, kutije sa alatom za automobile, paneli na vratima automobila i druge industrije proizvodnje delova vezanih za motor.

Posljednjih godina, mnogi tradicionalni metalni dijelovi također su počeli da se zamjenjuju plastičnim.Kao što su usisne grane, igle za instrumente, pojačanja radijatora, rezervoari za gorivo, filteri, itd. Kontinuirani rast i skokoviti razvoj domaćih proizvođača automobila pružili su veoma dobru priliku za primenu i istraživanje novih tehnologija u oblasti zavarivanja .Ultrazvučna oprema za zavarivanje sa niskom potrošnjom energije, visokom efikasnošću, netoksična i nezagađujuća će pomoći razvoju industrije auto delova!

Princip ultrazvučnog zavarivanja

Ultrazvučno zavarivanjeje visoka tehnologija koja se može primijeniti na sve proizvode od vruće topljene plastike.Nema potrebe za rastvaračem, lepkom ili drugim pomoćnim materijalima.Poboljšajte produktivnost, nisku cijenu, poboljšajte kvalitetu proizvoda i sigurnost proizvodnje.

Ultrazvučno zavarivanje.To pretvaramains AC(190-240V, 50/60Hz) u visokofrekventne visokonaponske signale kroz kutiju za napajanje, a zatim signale pretvara u visokofrekventne mehaničke vibracije kroz sistem pretvarača i dodaje ih plastičnim proizvodima.Trenje velike brzine javlja se između dva dijela plastičnog proizvoda i temperatura raste.Kada temperatura dostigne tačku topljenja samog proizvoda, spoj proizvoda se brzo topi.A proizvod se hladi i oblikuje pod određenim pritiskom, kako bi se postiglo savršeno zavarivanje.

Zatvori

POSTANITE LINGKE DISTRIBUTOR

Postanite naš distributer i razvijajte se zajedno.

KONTAKTIRAJTE SADA

KONTAKTIRAJ NAS

LINGKE ULTRASONICS CO., LTD

TEL: +86 756 862688

Email: info@lingkeultrasonics.com

Mob: +86-13612217424 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong Kina

×

Vaše informacije

Poštujemo vašu privatnost i nećemo dijeliti vaše podatke.