Какви са процесите на ултразвуково заваряване за текстилната промишленост?

Процесът на ултразвуково заваряване в текстилната промишленост се използва главно в нетъкани тъкани, подходящи за ултразвуково заваряване на нетъкан текстил са: дрехи и панталони, дантелени фигури, чанти през рамо, ръчни чанти, завеси, дъждобрани, маски за прах, пакети и повечето други продукти.

ultrasonic sewing

1, ултразвуково топене или шиене
Ултразвуково топлинно топене или ултразвуково шиене обикновено се използва при шиенето на непрекъснати шевове, като обработката на защитно облекло, щори или за производството на обработени илици, скоби за яки, връзки и др. Шиене чрез потапяне.Този процес може да се извърши със самостоятелни шевни машини илиултразвукова машина за заваряванеs.

Medical gauze rolls and pads

2, заваряване на въртящ се цилиндър, ламиниране
Използването на ултразвуков цилиндър върху многослойната широка мрежеста структура на текстил или нетекстилни суровини от синтетични влакна за свързване и процес на ламиниране, този процес е двойният слой текстилни материали при въртенето на цилиндъра за печат на облекло и ред от ултразвукови форми за заваряване на главата, за да се постигне общата ширина на мрежестата структура за заваряване, ламиниране, този начин не разчита на никакви органични химически лепила и други помощни средства, може да бъде произведен и обработен в друг метод на свързване Не може да бъде завършен от специален щампован текстил.Например, често използваните покривки за легла, матраци, медицински консумативи за еднократна употреба и др. могат да бъдат произведени и обработени по този начин.

ultrasonic cutting

3、Ултразвуково рязане
В сравнение с други начини на обработка, ултразвуковото рязане може да направи ръбовете на тъканите по-гладки, изравнени и няма да доведе до избледняване, нанизване и други проблеми.В същото време ултразвукът може да направи авангардно запечатване, ефективно да предотврати текстила или текстилния материал офлайн.А зашитите ръбове са заострени, като по този начин се избягва пилинг.Приложенията на ултразвуковото рязане включват рязане на лога на яка, килими, завеси, изрязани ъгли и индустриални ленти от прежда за плетене.

За повече ултразвукови познания, добре дошли да се консултирате и да обърнете внимание на Lingke Ultrasonics
Официален сайт на компанията:https://www.lingkesonic.com//, ние сме тук, за да ви служим от все сърце!

Близо

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТОР НА LINGKE

Станете наш дистрибутор и се развиваме заедно.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

LINGKE УЛТРАЗВУК CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Имейл: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong China

×

Вашата информация

Ние уважаваме вашата поверителност и няма да споделяме вашите данни.