Кои са факторите, които влияят на експлоатационния живот на ултразвуковия заваръчен хорн Lingke?

Преди да говорим подробно за факторите, които влияят на експлоатационния живот на ултразвуковите заваръчни рогове, мисля, че първо трябва да разберем специфичните функции на заваръчните рогове при ултразвуковото заваряване.
С едно изречение: заваръчният клаксон е инструмент, който ефективно предава вибрациите към пластмасовата заваръчна част.
Просто казано,заваръчен клаксонима функцията да предава вибрационна енергия, налягане и амплитуда.Тя трябва да осигури форма, съответстваща на формата на продукта, и тъй като пластмасата е пластична, тя може да пасне на продукта до известна степен.

ultrasonic horn

4 фактора, влияещи върху експлоатационния живот на ултразвуковия заваръчен клаксон:

①Материал и материал на заваръчните рогове:
Има три често използвани материала за производство на заваръчни рогове:алуминиева сплав, титанова сплави легирана стомана.Всеки материал има свои собствени уникални свойства и различните материали водят до различен експлоатационен живот.
Алуминиевата сплав се използва в етапа на процеса на проверка на мека форма или в етапа на производство на малки партиди и не може да издържи на механично натоварване.или за големи заваръчни рогове, където теглото и цената са важни съображения.

Титановата сплав се използва в малки, средни и големи етапи на производство на продукти.Има отлични акустични свойства, може да издържи на максималното механично напрежение три пъти по-голямо от това на алуминиевата сплав и има относително отлична устойчивост на износване.
Легираната стомана се използва за заваряване на пластмасови части, къдетоалуминиеви сплави и титанови сплавине може да бъде използван.Има висока твърдост и най-висока устойчивост на износване и обикновено трябва да се закали преди употреба.

mold

②Изисквания за процеса на заваряване:
Обикновените ултразвукови заваръчни рогове обикновено имат две страни, но могат да бъдат направени и в четири или шест страни.Зоната на заваряване зависи от производствения процес.
Например, някои са заварени към зъбците на малки цилиндрични батерии, а други са заварени към зъбците на батерии с мека опаковка.Съдейки по двата процеса на заваряване, експлоатационният живот на полувълновия заваръчен клаксон е по-дълъг от този на пълновълновия заваръчен клаксон.Има и изисквания към процеса като заваряване на мед към мед, заваряване на алуминий към алуминий, плакиран с мед алуминий, алуминий към никел, никел към никел и т.н., което ще повлияе на експлоатационния живот на заваръчния клаксон.

③ Параметри по време на заваряване:
По време на работния процес на ултразвуковата заваръчна машина, ако заваръчният ток е голям, честотата е висока, времето е дълго и температурата е висока, животът на заваръчната глава ще бъде съответно съкратен.

④Материал и дебелина на заваръчния материал:
Ултразвуковото заваряване на метал обикновено заварява мед и алуминий, а животът на заваръчния рог е по-нисък при заваряване на мед, отколкото при заваряване на алуминий.

Горното са само някои примери, добре дошликонсултирайте се онлайн, Lingke Ultrasonics ще анализира професионално подходящия модел оборудване за вас и ще ви съпостави с най-подходящата заваръчна глава, за да представи най-перфектния заваръчен ефект!

Близо

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТОР НА LINGKE

Станете наш дистрибутор и се развиваме заедно.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

LINGKE УЛТРАЗВУК CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Имейл: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong China

×

Вашата информация

Ние уважаваме вашата поверителност и няма да споделяме вашите данни.