Какви са разликите между различните честоти на ултразвуковите машини за заваряване на пластмаса?

Нискочестотните или високочестотните ултразвукови машини за заваряване на пластмаса се отнасят до честотата на машината.Общите честоти включват 15 kHz, 20 kHz и т.н. Това са различни честоти, избрани според различните обекти на заваряване.И така, какви са разликите между различните честоти?

Вземайки ултразвуковата заваръчна машина Lingke като пример, тя има различни спецификации според различните елементи за заваряване, като 15kHz, 20kHz, 30kHz, 40kHz и т.н.
По-широко използваният е20kHz ултразвукова машина за заваряване на пластмаса, който е подходящ за заваряване на повечето разтопени термореактивни пластмаси.Тази честота обаче има и своите недостатъци, като например причиняване на неконтролируеми механични вибрации, което изисква увеличаване на теглото на оборудването, за да се намалят вибрациите.

58731d1878cb7f39a9627b6c73a34c6

При ниска честота на15kHz, заваръчният клаксон може да произвежда ниска честота на вибрации, дълъг сериен резонанс и контактната площ на заваряване може да бъде по-голяма.Следователно предимството на 15 kHz е, че може да заварява по-високи продукти и може да заварява някои по-меки пластмаси, а също така може да заварява части, които избягват заваръчния клаксон.Композитните смоли на някои инженерни проекти с отлично представяне едва могат да бъдат заварени при 20 kHz, но ултразвуковата честота на Lingke от 15 kHz може да заварява по-силно.

c7433858afcec4ff1fcbc95e044abca

Сред високочестотните30-40kHz ултразвуково заваръчно оборудване, заваръчната повърхност е най-добре ограничена до 6,35 mm, така че заварените продукти също са ограничени до малки и средни продукти.
Високочестотният преобразувател на генератора и заваръчната глава са с по-малки размери, причиняват по-малко вибрации, правят заваряването на високопрецизни части по-безопасно, намаляват цикличното напрежение, подобряват контрола на механичната енергия и скоростта на заваряване и намаляват налягането и продукта върху заварката повърхност.Генериране на деформация.Обикновеното заваряване с нитове и точковото заваряване са в обхвата на приложение на високочестотно ултразвуково оборудване за заваряване на пластмаса.

L745 ES 左侧

Производителят на машини за заваряване на пластмаса Lingke ultrasonics има 30 години опит в ултразвуковото заваряване.Нашите продукти се използват широко в различни области: автомобилни пластмасови части, медицинско оборудване, домакински уреди, нетъкан текстил и т.н., предоставяйки на различни компании висококачествени, стабилни решения за заваряване.

Близо

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТОР НА LINGKE

Станете наш дистрибутор и се развиваме заедно.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

LINGKE УЛТРАЗВУК CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Имейл: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong China

×

Вашата информация

Ние уважаваме вашата поверителност и няма да споделяме вашите данни.