Тази статия ви учи на стъпките за калибриране на матрицата на „ултразвукова машина за заваряване на пластмаса“

Когато ултразвуковата машина за заваряване на пластмаса работи, е необходимо да се извърши настройка на матрицата, калибриране на матрицата и друга работа.И така, как да извършите калибриране на формата?Нека видим как да го направим по-нататък!

За да се постигне максимална мощност на машината, разстоянието между горния тип заваряване и детайла трябва да се скъси възможно най-много, но трябва да се запази височината, необходима за поставяне и отстраняване на детайла.Максималният ход на повдигащата маса е 75 мм.Преди настройка се уверете, че горният тип заваряване има максимален ход и не докосвайте детайла.

L3000 ES主图4

a) Поставете машината в ръчен режим, регулирайте бутона за налягане, така че манометърът да спре на около 0,2Mpa (минималното налягане, което кара клаксона за заваряване да се издига)
б) Поставете долнатазаваръчна формавърху работната повърхност и след това поставете детайла в долната форма за заваряване.

c) Разхлабете заключващата ръкохватка на корпуса на машината, завъртете повдигащото ръчно колело, така че разстоянието между горната заваръчна форма и детайла да е по-голямо от 75 mm, и затегнете заключващата дръжка.
d) Натиснете двата бутона за стартиране с две ръце, за да спуснете горната заваръчна форма.
e) Разхлабете четирите фиксиращи винта на заваръчната глава, завъртете горната заваръчна форма, за да пасне на детайла, и след това затегнете четиритезаваръчен клаксонфиксиращи винтове.

welding horn mold

f) Разхлабете ограничителния винт и завъртете ограничителния винт (M12x1), така че да докосне повдигащата платформа.Натиснете бутона за аварийно повдигане, за да повдигнете горната форма за заваряване, и след това завъртете ограничителния винт на около 7 мм.
g) Натиснете двата бутона за стартиране с две ръце, за да спуснете горния тип заваряване.Разхлабете дръжката за заключване на корпуса на машината, завъртете дръжката за повдигане, за да спуснете постепенно горната заваръчна форма, и преместете долната заваръчна форма едновременно, за да направите контактната повърхност между работната повърхност и горната заваръчна форма равномерна, и заключете тялото на машината заключваща дръжка.

h) Натиснете бутона за аварийно повдигане, за да повдигнете клаксона за заваряване, завъртете фиксиращия винт и го накарайте да падне около 2 mm.След като преминете конкретния размер на детайла, отстранете фиксиращия винт на ограничението за работно време от асансьора.Въпреки това, когато няма детайл взаваръчна форма, фиксиращият винт блокира контакта между горната и долната заваръчна форма, като по този начин предпазва детайла от повреда.
i) Използвайте винтовата притискаща плоча, за да фиксирате долната заваръчна форма върху работната маса

ultrasonic composite horn

ултразвуков композитен клаксон

j) Горните операции са последователност за корекция.
По-правилно калибриране на формата: Когато тествате заваряване, регулирайте, докато проверявате.Използвайте трансферна хартия между детайла и горната заварка.След като горната форма за заваряване бъде натисната надолу, наблюдавайте вдлъбнатината, показана на бялата хартия, и определете дълбочината на вдлъбнатината., използвайте тънки уплътнения, за да регулирате дъното на заваръчната форма, за да притиснете равномерно заваръчната повърхност на детайла.
k) Регулирайте плоскост посоката и нивото на заваръчния рог на модела с винтове.

За повече ултразвукови познания, добре дошли да се консултирате и да обърнете внимание на Lingke Ultrasonics
Официален сайт на компанията:https://www.lingkesonic.com//, ние сме тук, за да ви служим от все сърце!

Близо

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТОР НА LINGKE

Станете наш дистрибутор и се развиваме заедно.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

LINGKE УЛТРАЗВУК CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Имейл: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong China

×

Вашата информация

Ние уважаваме вашата поверителност и няма да споделяме вашите данни.