Водоустойчиво ли е ултразвуковото заваряване на пластмаса?

Може ли ултразвуковото заваряване на пластмаса да бъде водоустойчиво?Вярвам, че това е проблем, за който много производители са загрижени.В крайна сметка това е свързано с дизайна на продукта, разходите и други въпроси.
Отговорът на Lingke Ultrasonic: Използвайки технологията за ултразвуково заваряване на Lingke, той може да бъде водоустойчив.
Най-общо казано далиултразвуково заваряване на пластмасаВодоустойчивостта зависи от цялостния ефект на много фактори като избора на пластмасови материали, дизайна на пластмасовите части и параметрите на процеса на заваряване.

welding machine

Lingke Ultrasonics може да ви предостави по-високопроизводително ултразвуково оборудване за заваряване на пластмаса и техническиприложни решениясъобразени с вашите нужди за решаване на проблеми с хидроизолацията.

Избор на водоустойчив материал
От материална гледна точка е по-лесно да се постигнат изискванията за хидроизолация, като се използват аморфни пластмаси;по-трудно е да се постигнат изискванията за хидроизолация за полукристални пластмаси.

Дизайн на пластмасови части
① Колкото по-голям е размерът на ултразвуковата линия, толкова по-добра е водоустойчивостта.
② Трябва да има затворен ултразвуков дизайн на цялата заваръчна повърхност;в ъглите на ултразвуковата линия е необходим дизайн със заоблени ъгли, за да се избегне натрупването на ултразвуков разтопен материал и да повлияе на качеството на заваряване.
③ В сравнение с основния тип, по-добре е да се използват заваръчни повърхности тип жлеб и тип срязване.
④ Двете заварени пластмасови части трябва да бъдат позиционирани точно.
⑤ Избягвайте сложни повърхности за ултразвуково заваряване като неравни и големи празнини.
⑥ Помислете за добавяне на уплътнителен пръстен

home-about

Параметри на процеса на заваряване
За да се гарантира водоустойчивостта на заваряването, първият принцип за настройка на параметрите на заваръчния процес е да се увеличи заваръчната енергия.Прекомерната заваръчна енергия обаче може да причини дефекти като счупване и повреда на пластмасови части, повърхностни изгаряния и преливане.Необходимо е да се балансират двете постигане на баланс между.

Lingke ултразвуке основана през 1993 г. Компанията се е ангажирала с изследване и развитие, производство и усвояване на швейцарска технология за ултразвуково оборудване за заваряване на пластмаса от висок клас.След 30 години натрупване, той е първият местен производител, който овладява технологията за ултразвуково заваряване под налягане със сервоуправление.Ако искате да научите повече относно ултразвуковото заваряване на пластмаса, моля не се колебайте да ни попитате онлайн и ние ще ви служим от все сърце.

Близо

СТАНЕТЕ ДИСТРИБУТОР НА LINGKE

Станете наш дистрибутор и се развиваме заедно.

СВЪРЖИ СЕ, СЕГА

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

LINGKE УЛТРАЗВУК CO., LTD

ТЕЛ: +86 756 862688

Имейл: mail@lingkeultrasonics.com

Моб: +86-13672783486 (whatsapp)

No.3 Pingxi Wu Road Nanping Technology Industrial Park, Xiangzhou District, Zhuhai Guangdong China

×

Вашата информация

Ние уважаваме вашата поверителност и няма да споделяме вашите данни.